Bootcamp voor 5LOA & 5LOB

Van maandag 22 tot en met woensdag 24 mei trokken de klassen 5LOA en 5LOB met de trein op bootcamp naar Adventure Valley Durbuy. Vijf begeleidende leerkrachten zorgden ervoor dat alles vlot verliep.

We verbleven er op de glamping van Green Fielfds waar we per vier in Safaritenten en per twee in Experimenttenten overnachtten. Er was zelfs een buitenzwembad en een kampvuurplek. De prachtige omgeving van de Ardennen zorgde voor een echte outdoorervaring.

Een reeks vakoverschrijdende eindtermen stonden op het programma en daarvoor werd gebruikt gemaakt van de website Classcraft dat door gamification een leaderboard met XP en HP aanbiedt. We werden meermaals per dag daarover gebrieft en daarvoor gingen we in peloton staan. Per klas was een pelotonmeester aangesteld.

In totaal kregen we zes activiteiten (treinspel, heldentocht, weerwolven, ijsberen, mountainbiken en fast tag) voorgeschoteld waar XP mee te verdienen viel. Elk winnend team kreeg een beloning. Je kon echter ook HP verliezen volgens het SODA-principe. De eindwinnaars van het bootcamp worden ook in de bloemetjes gezet.

De tijd is gewoon voorbij gevlogen. Het weer speelde helemaal in ons voordeel. We stomen ons alweer klaar voor een volgende editie in 2024!