BYOD

Digisprong: laptopproject

"Digitale

Vermoedelijk hoorde u in de media al heel wat vallen rond de ‘Digisprong’. Zo wil de Vlaamse Regering vorm geven aan meer (digitale) onderwijskwaliteit in het huidige digitale tijdperk. De minister voorziet een budget om elke leerling te ondersteunen om over een eigen digitaal toestel te kunnen beschikken.
Het VHSI en de volledige VZW Sint-Lodewijk kiest ervoor om via het BYOD (Bring your own device) -principe te werken. De leerling is in dit geval de eigenaar van de laptop (en niet de school).

Vragen BYOD

Bring Your Own Device (BYOD) is een concept waarbij, in het geval van het onderwijs, leerlingen gebruikmaken van hun eigen laptop van thuis. ... Leerlingen kunnen thuis op hun eigen laptop verder met hun huiswerk, zonder daarvoor de hardware van de school mee te moeten nemen.
Vermoedelijk hoorde u in de media al heel wat vallen rond de ‘Digisprong’. Zo wil de Vlaamse Regering vorm geven aan meer (digitale) onderwijskwaliteit in het huidige digitale tijdperk. De minister voorziet een budget om elke leerling te ondersteunen om over een eigen digitaal toestel te kunnen beschikken.
Vanaf schooljaar 2022-2023 wordt in elke klas gewerkt met een laptop met pen device. Voor de eerste graad wordt er een laptop gehuurd via de school. De laptop blijft eigendom van de school. Onze visie is nl. dat een jonge leerling nog alle opties moet hebben vooraleer hij/zij een keuze maakt voor een domein of finaliteit. Bepaalde domeinen vereisen zwaardere toestellen zoals technologische wetenschappen. Voor 2e en 3e graad werken we met BYOD. De leerling koopt of huurt een toestel via Signpost. Het toestel is eigendom van de leerling. De toestellen kunnen verschillen qua capaciteit, een model met pen device is aangeraden.
Het VHSI verkoopt zelf geen laptops, we werken hiervoor samen met de firma Signpost. Je kan een laptop bestellen via onze Academic shop. Klik hier om naar de webshop te gaan
Er zijn drie modellen beschikbaar:

Model 1 : minimum het 11 inch-model Asus BR1100 X360 – Pentium N6000 – 8 GB – 128 GB – PEN – Dual Cam

Model 2 :minimum HP Probook 435 X360 – Ryzen 3 5400u – 8 GB – 128 GB SSD – PEN - WFC

Model 3 : THP Probook 435 X360 – Ryzen 5 5600u – 16 GB – 256 GB SSD – PEN – WFC

In alle modellen is een care pack en laptoptas inbegrepen. Dit is de garantie en verzekering van het toestel, geldig voor 3 jaar. Dit care pack maakt het toestel duurder in aankoop dan in een gewone winkel.

Model 1 geldt voor Sport, Bewegen en Sport, LO&S;

Model 3 is verplicht voor leerlingen in een ICT-richting. Vallen onder de noemer ICT-richting:

Technologische Wetenschappen
Boekhouden-Informatica
Informaticabeheer

Model 2 geldt voor alle andere richtingen.
Indien u ervoor kiest om het toestel aan te kopen, bestaat de mogelijkheid om de configuratie naar wens te upgraden. Hiervoor dient u contact op te nemen met Signpost.
Ja dat kan, mits het toestel voldoet aan deze voorwaarden:
  • Het toestel is niet ouder dan 3 jaar.
  • Het betreft en toestel met een werkend Windows 10-besturingssysteem en antivirus.
  • De batterij gaat voldoende lang mee (minimum 6 uur). Wifi adapter (minimum ac).
  • Pen device of tekentablet.
Afhankelijk van de gekozen richting beschikt de laptop best over onderstaande specificaties :
Basis (=gewone richtingen):
  • Geheugen : 8 GB RAM
  • Schijf : SSD minimum 128 GB
  • CPU : I3 (7de generatie) , Ryzen 3 of beter

High (informaticarichtingen, TW, 5 en 6 BIB):
  • Geheugen: 16 GB RAM
  • Schijf: SSD minimum 256 GB
  • CPU : I7(8ste generatie), Ryzen 7 of beter
Let wel: bij eigen aankoop beschik je niet over een care pack.
Ondertussen zijn we hard aan het werk om ons digitaal netwerk en onze volledige infrastructuur verder uit te rollen zodat we volledig klaar zijn voor de digitale sprong. We hebben er bewust voor gekozen om het BYOD-systeem stapsgewijs te introduceren zodat we de nodige kwaliteit kunnen aanbieden door zo efficiënt en effectief mogelijk te werken. Verdere praktische info krijgt u bij het begin van het nieuwe schooljaar.