BYOD

Digisprong: laptopproject

Vermoedelijk hoorde u in de media al heel wat vallen rond de ‘Digisprong’. Zo wil de Vlaamse Regering vorm geven aan meer (digitale) onderwijskwaliteit in het huidige digitale tijdperk. De minister voorziet een budget om elke leerling te ondersteunen om over een eigen digitaal toestel te kunnen beschikken.
Het VHSI en de volledige VZW Sint-Lodewijk kiest ervoor om via het BYOD (Bring your own device) -principe te werken. De leerling is in dit geval de eigenaar van de laptop (en niet de school).

Vragen BYOD

Bring Your Own Device (BYOD) is een concept waarbij, in het geval van het onderwijs, leerlingen gebruikmaken van hun eigen laptop van thuis. ... Leerlingen kunnen thuis op hun eigen laptop verder met hun huiswerk, zonder daarvoor de hardware van de school mee te moeten nemen.
Vermoedelijk hoorde u in de media al heel wat vallen rond de ‘Digisprong’. Zo wil de Vlaamse Regering vorm geven aan meer (digitale) onderwijskwaliteit in het huidige digitale tijdperk. De minister voorziet een budget om elke leerling te ondersteunen om over een eigen digitaal toestel te kunnen beschikken.
In september 2021 beginnen we met BYOD in het 3e jaar en de handelsafdelingen van de 3e graad. In deze klassen zullen de laptops zeer regelmatig ingezet worden om het leerproces van de leerlingen te versterken. Deze leerlingen zullen dus elke dag hun laptop moeten meebrengen naar school.
Het VHSI verkoopt zelf geen laptops, we werken hiervoor samen met de firma Signpost. Je kan een laptop bestellen via onze Academic shop. Klik hier om naar de webshop te gaan
Er zijn twee modellen beschikbaar :

Model 1 : Toestel met lichte specificaties, goed voor tekstverwerking en een standaardgebruik.

Model 2 : Toestel geschikt voor zwaardere bewerkingen.

In beide modellen is een care pack en laptoptas inbegrepen. Dit is de garantie en verzekering van het toestel, geldig voor 3 jaar. Dit care pack maakt het toestel duurder in aankoop dan in een gewone winkel.

Enkel voor de leerlingen in een ICT-richting is model 2 verplicht. Vallen onder de noemer ICT-richting :

Technologische Wetenschappen
Boekhouden-Informatica
Informaticabeheer
Indien u ervoor kiest om het toestel aan te kopen, bestaat de mogelijkheid om de configuratie naar wens te upgraden. Hiervoor dient u contact op te nemen met Signpost.
Ja dat kan, mits het toestel voldoet aan deze voorwaarden:
  • Het toestel is niet ouder dan 3 jaar.
  • Het betreft en toestel met een werkend Windows 10-besturingssysteem en antivirus.
  • De batterij gaat voldoende lang mee (minimum 6 uur). Wifi adapter (minimum ac).
  • Pen device of tekentablet.
Afhankelijk van de gekozen richting beschikt de laptop best over onderstaande specificaties :
Basis (=gewone richtingen):
  • Geheugen : 8 GB RAM
  • Schijf : SSD minimum 256 GB
  • CPU : I3 (7de generatie) , Ryzen 3 of beter

High (informaticarichtingen, 3TW, 5 en 6 BIB):
  • Geheugen: 12 GB RAM
  • Schijf: SSD minimum 512GB
  • CPU : I7(8ste generatie), Ryzen 7 of beter
Let wel: bij eigen aankoop beschik je niet over een care pack.
Ondertussen zijn we hard aan het werk om ons digitaal netwerk en onze volledige infrastructuur verder uit te rollen zodat we volledig klaar zijn voor de digitale sprong. We hebben er bewust voor gekozen om het BYOD-systeem stapsgewijs te introduceren zodat we de nodige kwaliteit kunnen aanbieden door zo efficiënt en effectief mogelijk te werken. We willen dus niet overhaast tewerk gaan en starten daarom met een beperkt aantal jaren.Verdere praktische info krijgt u bij het begin van het nieuwe schooljaar.