Procedure Schoolverlaten

Verlaat je de school, hetzij om naar een andere school te gaan, verder te studeren of je bent afgestudeerd, dan moet je rekening houden met onderstaande.

  1. Je @vhsi.be e-mailadres zal niet langer bereikbaar zijn. Dat betekent dat je niet meer aan je mails kan en ook je OneDrive is niet langer raadpleegbaar;
  2. Je laptop wordt uit de schoolomgeving gehaald. Je kan vanaf dan niet meer inloggen op je toestel en je licenties (office, …) zijn niet langer beschikbaar;
  3. Je hebt een toestel dat je huurt via SignPost? Je kan er voor kiezen om het toestel te houden of in te leveren

Voor elk van bovenstaande puntjes, moet je zelf actie ondernemen. Wat er precies van je verwacht wordt, staat hieronder uitgelegd.

Je @vhsi.be e-mailadres is niet langer bereikbaar. Wat te doen?

Je kan je OneDrive overzetten naar een eigen (privé) Google Drive account. Zorg dat je aangemeld bent op je OneDrive met je @vhsi.be mailadres (office.com) voor je op de onderstaande knop klikt.

Opmerkingen:

  • Je mailbox en Office mogen niet meer dan 15 GB in beslag nemen (dit is namelijk de ruimte die je krijgt bij een privé Gmail of office account). Is de OneDrive van je VHSI e-mailadres groter, maak dan gebruik van de OneDrive app op je laptop om -via verkenner- je bestanden over te zetten naar je harde schijf, usb-stick, externe HDD of andere opslaglocatie.
  • Controleer steeds als OneDrive alles correct overgezet heeft. Dit is helaas niet altijd het geval en je krijgt ook geen melding als en wat er dan misgelopen is.

Je laptop wordt uit de schoolomgeving gehaald. Je kan vanaf dan niet meer inloggen op je toestel. Wat te doen?

Je klikt op onderstaande knop en vult het formulier in. Vul je het formulier niet in, dan wordt je toestel sowieso onbruikbaar, ook niet na herinstallatie van Windows!

Je huurt een toestel via SignPost. Je wilt het toestel houden of inleveren. Wat te doen?

OPMERKING:  Ga je naar een andere school, dan vraag je best eerst na als je het toestel van SignPost ook kan gebruiken in de andere school. Op die manier vermijd je dat je hetzelfde of gelijkwaardig toestel opnieuw moet huren.

Je wilt het toestel houden.

  • Je betaalt de huur verder. Op het einde van het contract kan je nog steeds beslissen om het toestel te behouden (je krijgt de reeds betaalde waarborg niet terug) of het toestel in te leveren (je krijgt je waarborg terug op voorwaarde dat het toestel in goede staat ingeleverd wordt);
  • Neem contact op met Signpost om te laten weten dat je de school verlaten hebt (belangrijk omdat herstellingen dan via het thuisadres gebeuren). 

Je wilt het huurcontract beëindigen

  • Als je je laptop wilt indienen, vul je volgend formulier in en verstuur je dit via mail naar info@leermiddel.be
  • Daarna dien je de laptop in met alle accessoires en een kopie van het formulier bij de ICT-dienst van het VHSI.